Witte thee Nepal Shangri La Snow White Bio – Tea In Motion
Witte thee is volgens mij bij de massa niet heel bekend. In de supermarkt zie je het wel steeds vaker, maar van de keren dat ik op visite ben of bij de kapper zit zie ik geen witte thee voorbij komen. Zonde eigenlijk want het is zo lekker!
Een thee die ik dan ook met alle liefde proef is een witte thee uit Nepal van Tea in Motion. Deze thee is extra speciaal voor mij want ik heb deze thee gelukt zien worden tijdens mijn reis in Nepal. De Shangri La Snow White Bio groeit in het oosten van Nepal in de regio genaamd Ilam. Van alle thee die in Nepal geproduceerd wordt komt zo’n 80% uit deze regio. Ilam grenst direct aan de Darjeeling theetuinen van India. De grond en het klimaat zijn dus nagenoeg hetzelfde als Darjeeling thee, toch is Nepalese thee nog niet heel bekend in de theemarkt.

Deze foto heb ik gemaakt bij de theefabriek in Ilam.
De specificaties
- Naam thee: 170 Nepal Shangri La Snow White Bio
- Merk: Tea in Motion
- Land van herkomst: Nepal
- Prijs: € 6,30 per 30 gram (€ 21,- per 100 gram)
- Ingrediënten: Witte thee
- Verpakking: Papieren doy bag met plastic aan de binnenkant.
- Zetadvies: 13 gram per liter, 1 – 2 minuten, 80 – 100 graden
- Omschrijving: De meest fragiele theeblaadjes uit de hoge bergen van Oost Nepal met verschillende kleuren van zilver en zacht groen.

De theeblaadjes
Zoals de omschrijving op de verpakking al doet blijken zijn de blaadjes inderdaad een afwisseling van licht zilver-groene buds en donkergroene blaadjes. Als ik wat dichterbij kijk dan zie ik voornamelijk buds erin terugkomen. De buds zijn heel mooi glanzend en zien er mooi fluffy uit. Eerste indruk van deze thee is dan ook zeer goed. Immers hoe meer buds hoe beter.

Geur van de thee
Als ik het zakje opentrek komt mij een intense geur van bloemen tegemoet. Je zou haast denken dat deze thee gearomatiseerd is, zo veel geur! Heel bijzonder voor een pure witte thee. Het achterhalen wat voor bloemen ik precies ruik vind ik nog een hele kunst, maar het eerste dat in mij opkomt zijn geuren van jasmijn en osmanthus. Naast dat de thee super bloemig is vind ik ‘m ook zoet ruiken.
Voor het zetten van de thee houd ik het advies op de verpakking aan. Ik heb de thee op de westerse manier gezet en 2 gram per kopje van 200 ml gedaan. Na 2 minuten trektijd haal ik het zeefje uit het glas en ruik ik aan de natte theeblaadjes. Wow! Wat heeft deze thee veel geur! Het bloemige is nu wat minder en het zoetigheid is vele malen sterker. Eerst ruik ik heel veel perzik, naarmate de thee wat meer zuurstof heeft gehad ruik ik heel sterk mango. Maar dan ook echt heel sterk! Als ik geblinddoekt aan de thee zou ruiken dan zou ik zweren dat ik met mijn neus boven een mango hang. Een hele zoete fruitige thee dus. Tonen van honing en nectar kan ik er ook uit opmaken.

Kleur infusie
De kleur doet me denken aan een lichte witte wijn. Hij is bleek gelig met een lichte groene gloed. Je zou denken dat elke witte thee heel licht is van kleur, maar dit is niet perse altijd waar. Ik heb ook wel eens witte theeën gedronken die wat donkerder zijn in het glas. Over het algemeen waren die theeën ook wat droger in de mond en soms iets bitter. Dat heb ik bij deze thee helemaal niet.
Smaak van de thee
Mijn eerste reactie bij de eerste slok is in één woord: wow! Een ware smaakexplosie! Daarna zakt hij heel lekker en subtiel weg. Wat is deze thee lekker! De intense zoete en fruitige geur is bij het drinken van de thee wel wat minder dan bij het ruiken aan de natte theeblaadjes. De thee is eerst heel bloemig en zodra hij wegzakt krijg ik een zoete nasmaak. Het mondgevoel omschrijf ik dan ook als filmend en heel smooth. Naarmate die iets meer wegzakt wordt hij wel iets droog, maar dat kan ook komen omdat de thee inmiddels iets is afgekoeld.
Prijs / kwaliteit verhouding
De prijs lijkt voor ons nuchtere hollanders misschien heel veel geld, maar deze thee is het dubbel en dwars waard. Dit is denk ik een van de lekkerste theeën die ik ooit heb gedronken! De geur is ongelooflijk en dit is een thee die je gerust de hele dag door kan drinken. Het mooie ook met zulke hoge kwaliteit theeën is dat je die gerust meerdere keren kan opgieten. Na de eerste keer zetten hoef je ‘m dus niet meteen weg te gooien. Anders dan met een theezakje uit de supermarkt. Vaak is losse thee daarom zelfs nog goedkoper dan thee in zakjes.
Conclusie
Ik denk dat ik een nieuwe favoriete thee heb gevonden. De smaak is super intens maar zeker niet vervelend, de tonen van perzik en mango maken dit een heerlijke thee voor in de zomer. De Shangri La is lekker op 80 graden, maar ook als Cold Brew doet hij het erg goed. Ben je net zoals ik een echte theeliefhebber dan is dit zo’n collectors item die je een keer geproefd moet hebben! Deze exclusieve thee zou je ook bijvoorbeeld bij een mooi gangen-diner met kerst kunnen serveren. Een echte aanrader dus!
Hee theeliefhebber! Leuk dat je m’n review hebt gelezen. Heb jij een aanrader voor mij? Een thee die ik écht geproefd moet hebben? Let me know in the comments 😉 #vindikleuk
https://hrv-club.ru/forums/index.php?autocom=gallery&req=si&img=7112
http://toyota-porte.ru/forums/index.php?autocom=gallery&req=si&img=3234
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.