Skip to content

Nooit meer bittere thee!

Oké, zeg nooit nooit.. want sommige theeën zijn van zichzelf wel ietsjes bitter. Maar veel groene theeën zijn heel bitter en wrang als je deze verkeerd zet. Herkenbaar? Drink je daarom geen groene thee meer? Zonde! Want als je ‘m wel goed zet, kan hij hartstikke lekker zijn.

Mijn tip:

Zet groene, witte en ook gele theeën altijd rond de 80 graden. Deze theeën zijn niet geoxideerd en hebben daarom een wat fragieler blad. Wanneer je hier kokend water overheen gooit dan verbrand het blad en wordt hij bitter, niet lekker dus. Als je ‘m met een lagere temperatuur zet en ook niet al te lang laat trekken kan hij zelfs zoet smaken! Zeker het proberen waard dus 🙂

Het leuke aan thee is dat je eindeloos kan experimenteren met de smaak ervan. Dezelfde thee, met dezelfde hoeveelheid en dezelfde trektijd maar gezet op een andere temperatuur (bijv.: 75 graden en 85 graden) is echt een wereld van verschil!

Beoordeel die groene thee dus niet te snel☺️ Zet ‘m eens rond de 80 graden en geef dan je mening.

Comments (8)

  1. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top